gvo header hoe het werkt

Kopen

Om uw duurzaamheidsdoelstellingen te behalen kunt u overstappen van grijze naar groene stroom. Deze overstap kunt u realiseren door een Garantie Van Oorsprong ofwel GVO te kopen. Op ons platform kunt u een bieding doen op een hoeveelheid GVO’s dat bij uw organisatie past. Wij staan altijd garant voor de kopende partij.

Allereest kunt u zich registreren op onze website door bedrijfsgegevens en contact gegevens in te vullen. Hierna controleren wij uw registratie en bevestigen wij deze. Vervolgens ontvangt u een bevestiging per mail, hierna is uw account officieel actief. Nu kunt u een bod uitbrengen op de veilingen die actief zijn. Wanneer u wordt overboden ontvangt u een e-mail van ons. Indien u op het moment dat de veiling afloopt het hoogste bod heeft uitgebracht, zijn de GVO’s van u. Hierna volgen de administratieve handelingen vanuit GVO-auctions. In dit proces ontzorgen wij u door deze handelingen voor u te verrichten. Hierna bent u trotse eigenaar van uw GVO’s. Ondanks dat het hele proces online verloopt, overhandigen wij graag het officiële certificaat persoonlijk aan u.

gvo header hoe het werkt 2

Verkopen

Wanneer u opgewekte energie uit hernieuwbare energiebronnen heeft terug geleverd aan het net ontvangt u hier GVO certificaten voor. GVO Auctions biedt u de kans om deze certificaten te verhandelen op het platform. Middels vijf stappen start u uw eigen GVO veiling.

Er zijn vijf hernieuwbare energiebronnen: zonne-energie, windenergie, waterenergie, energie uit biomassa en energie uit aardwarmte. Op het platform heeft u de mogelijkheid om voor deze vijf categorieën een veiling op te starten. Om uw veiling de juiste weergaven te geven dient er een productafbeelding geselecteerd te worden. Deze afbeeldingen staan voor u voorgeselecteerd. Vervolgens wordt u gevraagd om uw GVO details (aantal GVO’s, productie jaar, productie datum en plaats van herkomst) volledig in te vullen. Na het invoeren van de gegevens bepaald u de startprijs van uw veiling. Verifieer uw ingevulde gegevens voordat u de veiling indient. Indien er ontbrekende zaken zijn nemen wij contact met u op.

Inloggen

Hét handelsplatform voor het kopen en verkopen van GVO’s.